• Discipline
 • Product presentation
 • Specs
 • Chiquita
  The Wave
  Banana display
  Product Presentatie

Chiquita the Wave

De groente- en fruitafdeling is een heel kleuren-pracht-palette op zichzelf. Hoe kun je hierbinnen een nog een opvallende point of sale-marketing neerzetten en je merk positioneren zonder te verdwijnen tussen al die levendige en smakelijke kleuren? Omdat groenten en fruit delicate producten zijn, moeten deze gezonde eetwaren zelf ook gezond worden gehouden. Voor deze Chiquita-case hebben we bewezen dat het displayen van bananen samen kan gaan met het stimuleren van klantervaring.

Voor Chiquita hebben we twee soorten displays gemaakt waarmee het merk zijn bananen in de supermarkten kan presenteren. Het uitgangspunt was het vergroten de "aantrekkingskracht" van Chiquita-bananen in de groentewinkel en -afdeling. Daarom is het belangrijk dat het fruit in de beste conditie blijft.

We kwamen met een oplossing genaamd "The Wave", die de natuurlijke contouren van de bananentros omarmt, waardoor de kwaliteit van het fruit behouden blijft. Bananen zijn zeer gevoelige producten die, vooral wanneer ze worden gepresenteerd vanuit een gewone fruitkist, gemakkelijk beschadigen. De vloeiende rondingen van de Wave zorgen er echter voor dat ze vers blijven en beschermd tegen beschadigingen.

De knalblauwe kleur, passend bij de merkidentiteit van Chiquita, zorgt ervoor dat de zonnig gekleurde trossen echt opvallen. De rechte Wave-display biedt de consument een duidelijk overzicht op het bananen-aanbod, terwijl de schuine display nét dat extra beetje lift geeft, zodat de smakelijke producten echt in het oog van de shopper springen en ook gemakkelijker te pakken zijn.

De bananen zorgvuldiger en aantrekkelijker presenteren is ook commercieel waardevol; het leidt tot minder afval, wat dit zelfs een duurzame oplossing maakt.

"The Wave omarmt de natuurlijke contouren van de bananentros zodat de kwaliteit van het fruit behouden blijft..."

 • Discipline
 • Product presentation
 • Client
 • Chiquita
  The Wave
  Banana display
  Product Presentatie

Samsung Experience Store – Charleroi NIKE NCX Shop-in-shops for Foot Locker O My Bag Brandstore