Location: The Hague Centraal, The Netherlands

At the request of the NS we created waiting spots at train stations that connect the traveler with the vibe of a Dutch city. The contemporary designs for this project transfer the characteristics of a city into the station waiting areas.

"...Where its wooden seats are a nod to the beach houses we know from the North Sea dunes, its industrial design shows the elements of the city."

For the spacious waiting hall at Den Haag Centraal we developed modern, abstract beach houses, which represent the beach at Scheveningen. Its creative design catches the eye as well as fulfilling its functional purpose as comfortable furniture that makes waiting for the train more relaxed.

"The benches with their open construction provide a ‘huddle’ atmosphere to ease the waiting game..."

Where its wooden seats are a nod to the beach houses we know from the North Sea dunes, its industrial design shows the elements of the city. We liked the challenge of jazzing up this station hall and building in order to complement the aesthetic lines and architecture of that impressive space. Besides a meeting point, we created a spot where people can recharge their electronic devices. The benches with their open construction provide a ‘huddle’ atmosphere to ease the waiting game – but essentially: a connecting element between people and places.

“...a connecting element between people and places.”

  • Discipline
  • Brand space
  • Client
  • NS
    Public space
    The Hague,The Netherlands

JBL Extreme 2 Product presentation iittala Brand store NS Waiting spots