• Discipline
 • Store
 • Specs
 • iittala
  Outlet store
  Tableware
  Vaasa
  Finland

iittala Outlet store

Locatie Vaasa, Finland

Beeld je eens in... een goed gevuld, georganiseerd, en helder verlicht magazijn, die esthetisch zowel mooi als rustgevend oogt. Dat is precies de sensatie die je krijgt als je binnenstapt in iittala's aller eerste multi-brand outlet in Vaasa, Finland.

Ronddwalend door de gangpaden vind je alles wat je van een outlet mag verwachten: een breed assortiment en vriendelijke prijzen. Echter, als je wat beter kijkt, bevind je je eigenlijk in een winkel bezaaid met warme en gezellige woonelementen: een mooi gedekte tafel of een leeshoek met een bank, een vloerkleed en staande lampen. Je ontvangt een hele stroom van ontwerpinspiratie.

"Dit is de eerste outlet die iittala opent..."

Dit is de eerste outlet store die iittala opent. Hier zijn ongeveer 1000 producten van Arabia, Fiskars, Hackman en iittala (allemaal behorend tot de Fiskars-groep) te koop onder de vlag van iittala. Tchai heeft het bestaande interieur van de outlet geüpdatet volgens de ontwerpen en specificaties van Fiskars Group, het moederbedrijf van iittala. De inspiratieruimtes omarmen de warme materialen en zachte verlichting en geven een huiselijke sfeer, maar creëren tegelijkertijd een scherp contrast met de meer strakke, industriële sfeer van de rest van de winkel.

Tchai bouwde alle modulaire multiplex meubels en voegde wielen toe, zodat de elementen gemakkelijk verplaatsbaar en aanpasbaar zijn aan een constant veranderend assortiment. Bestaande beugels zijn opnieuw uitgerust met multiplex planken. Dit geeft niet alleen een algehele warmere look en feel, maar het is ook een materiaal dat kan worden hergebruikt. "Scandinaviërs hechten veel waarde aan duurzaamheid", zegt Vesa Liuhanen, Retail Concept Manager bij Fiskars Group. “We gebruiken maar al te graag materialen die hergebruikt kunnen worden.”

"...een mooi gedekte tafel of een leeshoek met een bank, een vloerkleed en staande lampen..."
 • Discipline
 • Store
 • Client
 • iittala
  Outlet store
  Tableware
  Vaasa
  Finland

B.A.E. for HEMA Product presentation MAXI-COSI Product presentation Simon Lévelt Flagship store